Fira Economia Social i Cooperativa 2019 El Prat

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat la 3ª Edició de la Fira d’Economia Social i Cooperativa amb un nou record d’entitats participants, fet que demostra que una altra manera de fer economia és possible.

Nosaltres, com Heres Social SCCL varem estar presents també, va ser molt interessant conèixer altres entitats amb les analitzar possibles sinergies i col·laboracions.

FESC Baix Llobregat 2019 global
Retorn Social Uikú 2019 1

Projectes on hem participat

Com segur sabeu, com  Heres Social hem participat en diferents projectes:

Incubadora Uikú, desenvolupat per Uikú Coworking el Prat i on fem el disseny, direcció, formació i tutorització d’emprenedors/res

-La Acceleradora La Obrera, desenvolupat pel Cercle Barri Cooperatiu La Obrera, un cercle dins del marc de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, i on també fem el disseny, direcció, formació i tutorització dels projectes participants.

Queda’t al Barri, un Projecte Singular de la Generalitat de Catalunya desenvolupat amb Uikú Coworking amb el que s’ha donat suport a 5 entitats del barri La Obrera del Prat de Llobregat a nivell d’arquitectura, comunicació, estratègia i creació de xarxa durant el 2019, i que volem replicar en altres barris que vulguin enfortir el seu teixit comercial, empresarial i d’entitats.

També durant l’any 2019 hem participat desenvolupant el càlcul de Valor Social Integrat d’Uikú Coworking, una eina molt útil per conèixer el valor que una entitat genera més enllà del valor econòmic fruit del balanç comptable tradicional i pel que s’han tingut que conèixer els aspectes sobre valor generat també per tota la comunitat al voltant d’Uikú: coworkers, participants de programes, entitats col·laboradores, clients, proveïdors, entitats públiques… 

Retorn social i transparència

Un dels valors que tenim a Heres Social és la transparència. És per això que varem participar en fer un “Retorn públic” dins de les activitats de la FESC Baix Llobregat amb el que explicar que s’havia aconseguit amb aquests programes al voltant d’Uikú Coworking que hem explicat abans. Entre les dades que varem explicar van ser que:

-VSI: Comunicació dels resultats obtinguts i que properament es publicaran al web d’Uikú.

-Incubadora Uikú 2019: 9 participants i 4 projectes emprenedors/res establerts (La Rachola SCLL, Associació Espai Viu el Prat, Laia Ruz Il·lustradora i Marta Ferrando de l’Associació La Canya.

-Acceleradora La Obrera 2019: 8 projectes participants amb més de 11 persones implicades, de les quals s’han generat 8 projectes més enfortits: Ana Sánchez Fotografia, Emma González Teràpia Nutricional, Gorila’s Food Consultoria Restauració, Mos(k)art Arts escèniques i La Tina, Associació PratÚbic, Sikureweb d’Acompanyament digital, Taller Coworking Teknè.

-Queda’t al Barri: Amb assessorament i millores pels participants Hi Little!, PastaxPasta, Almaran, Cetcom i FALT.

Conclussions

Desprès d’aquest cap de setmana, on hem parlat amb moltes entitats de l’economia social, on hem explicat als visitants què és l’economia social,… podem treure les següents conclussions:

-L’Economia Social és la via mes sostenible a futur, no podem únicament pensar en generar un benefici econòmic si no va acompanyat també d’un benefici social

-L’Economia Social creix, any rere any veiem com cada vegada som més entitats, no nomes entitats sense ànim de lucre, sinó també entitats que generen economia, llocs de treball, beneficis econòmics, i sobretot, beneficis socials

-Tot i així s’ha de continuar enfortint el model d’economia social, ha de ser més conegut, ha d’actuar com motor de canvi, ha d’aprendre a guanyar terreny a economies més tradicionals on nomes hi ha un objectiu econòmic i posar en valor tot el que fa per la societat.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.